ВЪПРОСИ СВЪРЗАНИ СЪС СУХИТЕ СМЕСИ ЗА СЛАДОЛЕДИ

Дон Джелато България

Дон Джелато Сухи смеси за сладолед

Ние можем да ви предложим две основни бази за сладолед:

 • Смеси за сладолед, които се разбъркват с вода.

 • Смеси за сладолед, които се разбъркват с мляко.

Всички видове сухи смеси за крем сладолед можете да разгледате на официалния сайт на компанията dongelato.bg. Освен това, Дон Джелато предлага и сухи смеси за тайландски сладолед и бази за джелато сладолед.

Ако искате да разгледате нашите предложения и да видите цените на продуктите ни, можете да изтеглите нашия каталог от линковете по-долу:

Онлайн продуктов каталог: ТУК

Рекламен флайер: ТУК

Ценова листа: ТУК

Мек сладолед с вода

 • Ванилия, шоколад, ягода, Италиански карамел /син сладолед /

Мек сладолед с мляко

 • Ванилия, шоколад, ягода, черен сладолед с вкус на ванилия, син сладолед с вкус на италиански карамел, манго, диня, пъпеш, виолетка, зелена ябълка

Тайландски сладолед

 • Ванилия, шоколад, ягода, черен сладолед с вкус на ванилия, син сладолед с вкус на италиански карамел, манго, диня, пъпеш, виолетка, зелена ябълка

Домашен сладолед

 • Ванилия, шоколад, ягода

Цената на един пакет сладолед се определя от количеството и вида на избрания от вас продукт. За актуални цени на избраното количество можете да посетите сайта dongelato.bg или да изтеглите нашата ценова листа  ОТТУК. Всеки клиент, закупувайки един кашон от определения вкус, ще получи най-ниската цена с отстъпка от 9%.

Всеки клиент може да избере точното количество от определения артикул, което му е необходимо. За да вземете предимство от нашата най-ниска цена, можете да направите поръчка от 10 пакета суха смес за сладолед. Освен това, при поръчка на по-голямо количество суха смес за сладолед, имате възможност да се възползвате от допълнителни отстъпки и предимства, които предлагаме за нашите клиенти. Не се колебайте да се свържете с нас, за да разберете повече за наличните възможности за отстъпки и специални оферти при по-големи поръчки. Нашата цел е да осигурим на всеки клиент най-доброто обслужване и условия за пазаруване, съобразени с техните нужди и предпочитания.

Основното различие е в това, че в състава на премиум пакета съдържа сухо мляко на прах , което влияе на крайния продукт по отношение на качеството и вкуса. Ние, от Дон Джелато, усърдно работим, за да предоставим на клиентите си висококачествени смеси за сладолед. Предлагаме възможност на всеки клиент да избира удобния за него продукт за работа.

Дон Джелато се фокусира върху концепцията и визията да предоставя на клиентите си сухи смеси за мек сладолед. Информацията за софт сладоледа е следната: в сравнение с другите видове сладолед, крем сладоледът е по-здравословен. Това се дължи на две основни причини:

 1. Софт сладоледът е готов за консумация при температура от -8°C, докато твърдият сладолед в канти се сервира при -18°C. От това можем да заключим, че софт сладоледът е подходящ и приятен за хапване дори и през зимата.

 2. Мекият сладолед Дон Джелато се приготвя с пастьоризирано прясно мляко. Смесва се сухата смес с прясно мляко и се изсипва в машината за мек сладолед. След това получената продукция е готова за консумация с превъзходно качество, без да трябва да престои.

Основното различие е в това, че за приготвянето на първия вариант се използва 5 литра мляко, докато при тайландкия сладолед се добавя  от 4 до 5 литра прясно мляко. Ние, от Дон Джелато, усърдно работим, за да предоставим на клиентите си висококачествени смеси за сладолед. Предлагаме възможност на всеки клиент да избира удобния за него продукт за работа.

На всеки пакет с марката Дон Джелато е посочено какви съставки съдържа сладоледът, като тези съставки могат да се различават в зависимост от конкретния вид смес, но обикновено включват захар, мляко, млечни продукти, стабилизатори и емулгатори.

Компанията Дон Джелато се стреми да осигури на своите клиенти продукти с гарантирано високо качество. Затова използва качествени суровини от най-реномираните европейски производители, което само по себе си е гаранция за качество.

Всеки един кашон съдържа 10 броя сухи смеси за сладолед.

Броят на сладоледите, които могат да се приготвят от един пакет или кашон, е определен от няколко фактора, включително размера на порцията и типа на сладоледа. Например, за различните типове ще получите:

Артикул

Опаковка

База

Порции

Премиум суха смес за мек сладолед

1200 g

3 L – 4L  Мляко

65-70 броя / 75g

Суха смес за мек сладолед с вода

1200 g

3 L  Вода

50-55 броя / 75g

Суха смес за мек сладолед с мляко

1300 g

5 L  Мляко

80-85 броя / 75g

Суха смес за тайландски сладолед

1300 g

4L – 5 L  Мляко

60-65 броя / 100g

Разбира се броят на сладоледите, които можете да приготвите от тях, може да варира.

Себестойността на един сладолед е резултат от няколко фактора, като размерът на порцията и вида на сладоледа, както и други фактори като разходите за енергия, труд, опаковка и доставка. В зависимост от марката и типа на сладоледа, себестойността може да се различава. За всеки тип сладолед може да има различна себестойност. Стойностите са актуални за сезон 2023г.

Артикул

Цена за

1 пакет

База

Порции

Себестойност

Премиум суха смес за мек сладолед

15,5 лв

4L Мляко

10,5 лв

65-70 броя / 75g

0,36 лв – 0,39лв

Суха смес за мек сладолед с вода

15,5 лв

3 L Вода

0 лв

50-55 броя / 75g

0,27 лв – 0,30лв

Суха смес за мек сладолед с мляко

15,5 лв

5 L Мляко

13 лв

80-85 броя / 75g

0,32 лв – 0,36лв

Суха смес за тайландски сладолед

15,5 лв

4L Мляко

10,5 лв

60-65 броя / 100g

0,42 лв – 0,47лв

Инструкциите за приготвяне на сухите смеси за сладолед на марката Дон Джелато са ясно отбелязани върху всеки пакет. За допълнително улеснение на нашите клиенти, ние предоставяме видео инструкции за приготвянето на сухата смес за сладолед, които можете да намерите на нашия официален YouTube канал на следния линк: YouTube линк

Смесите за сладолед на марката Дон Джелато съдържат всички необходими съставки за приготвянето на сладолед, като мляко, захар, стабилизатори и аромати, така че обикновено не е нужно да добавяте допълнителни съставки към тях. Въпреки това, можете да персонализирате вкуса на сладоледа, като добавите свои собствени съставки, като нарязани плодове, ядки, шоколад или други съставки, които предпочитате. В този случай е важно да следвате инструкциите за приготвяне на сместите, без да променяте съотношението на съставките, което може да доведе до нежелани резултати в крайния продукт.

Можете да приготвите мек сладолед, като забъркате само половината от сухата смес, но е важно да спазвате правилните пропорции за приготвяне. Въпреки това, компанията Дон Джелато не препоръчва тази практика, защото това може да доведе до неравномерно разпределение на съставките и да доведе до нежелани резултати в крайния продукт. Затова е по-добре да следвате инструкциите и да приготвите цялата смес, за да получите еднороден и висококачествен продукт. Ако имате останала смес, можете да я съхраните на сухо място за следващия път.

Да, може да приготвите сухата смес за сладолед с мляко вместо с вода. Ако използвате мляко, крайният резултат ще бъде много по-добър от този, който получавате с вода. Млякото допринася за кремообразната текстура и богатия вкус на сладоледа, като подсилва неговите вкусови качества. Рецептата за сухата смес за мек сладолед с вода може да се приготви както с вода, така и с мляко.

Не, можете да приготвите сухите смеси за мек сладолед без сладолед машина. Обикновено процесът на приготвяне включва смесване на сухата смес с вода или мляко, последвано от замразяване в професионална машина за сладолед. Но ако искате да се насладите на домашно приготвен сладолед без машина, може да разгледате нашите продукти в категория „Домашен сладолед“ на сайта на dongelato.bg.

Ако сладоледът, който излиза от сладолед машината, е тежък и замразен вместо да бъде пухкав и кремообразен, това може да се дължи на няколко фактора. Например, ако моделът на машината не е оборудван с помпа за въздух, тя може да не вкара достатъчно количество въздух в сместа, което ще доведе до липса на пухкавост. Също така, ако сместа за сладоледа не е правилно разбъркана или ако не се спазват инструкциите за приготвяне, може да се образуват големи кристали от лед в сладоледа, който да направят крайния продукт замразен и тежък. За да се получи пухкав и кремообразен сладолед, е важно да се постигне баланс между съставките и температурите по време на процеса на замразяване. Необходимо е също да се настрои температурата на машината правилно, за да се осигури равномерно замразяване и да се избегне прекалено бързо или бавно замразяване.

Най-доброто място за съхранение на сухите смеси за сладолед е на сухо и хладно място, далеч от директна слънчева светлина и високи температури. Препоръчително е да се съхраняват в оригиналната опаковка – висококачествена и здрава опаковка, която е въздухонепроницаема и слънцезащитна. Ако не е възможно, използвайте плътно затворени контейнери, за да не пропускат влага или въздух, които могат да намалят качеството на сместа. Важно е да не съхранявате сместите на места, където могат да бъдат изложени на прекалено високи температури или влажност.

За да запазите готовата течна смес за мек сладолед свежа и вкусна при съхранение, е важно да я съхранявате на подходящо място. Препоръчително е да използвате контейнери от пластмаса с плътно затварящ се капак, които са въздухонепроницаеми, за да запазите вкуса и аромата на сместа.

Също така е важно да съхранявате сместа за мек сладолед в хладилник, където температурата е между 0 и 4 градуса Целзий. Това ще предотврати растежа на бактерии и ще запази свежестта на сместа. Ако сместа е направена с мляко, може да се съхранява до 72 часа в хладилник, а ако е направена с вода, може да се съхранява до 48 часа.

Не забравяйте да разбърквате сместа преди да изсипете във ваните на сладолед машината, за да се разпределят всички съставки равномерно и да се запази консистенцията й.

Времето, за което може да се съхранява приготвеният сладолед в сладолед машината, може да варира в зависимост от различни фактори, като например рецептата за сладолед, качеството на съставките, температурата и моделът на вашата сладолед машината и др.

Как да съхраняваме приготвеният сладолед?

Ако сладолед машината няма вградена опция за съхранение, препоръчваме да източвате сладоледа вечерта от нея и да го съхранявате в хладилник. В случай, че вашата сладолед машина разполага с опция за съхранение, можете да я настроите в нощен или фреш режим и да съхранявате за период от 24 до 48 часа.

Колко време може да се съхранява сладоледът?

Обикновено, ако сладоледът е направен с мляко, той може да се съхранява в машината за около 24 часа до 48 часа, в зависимост от условията на съхранение. Ако сладоледът е направен с вода, времето на съхранение може да бъде по-кратко, около 12 до 24 часа.

За да запазите свежестта на сместа за мек сладолед, е важно да я съхранявате в хладилник, където температурата е между 0 и 4 градуса Целзий. Това ще предотврати растежа на бактерии. Времето за съхранение в хладилника може да варира в зависимост от съставките на сладоледа. Ако сместа е направена с мляко, може да се съхранява до 72 часа. Ако е направена с вода, може да се съхранява до 48 часа.

Преди да изсипете сместа във ваните на сладолед машината, е важно да я разбъркате, за да се разпределят равномерно всички съставки и да се запази консистенцията на сладоледа.

Срокът на годност на сухите смеси за сладолед е отбелязан върху опаковката на продукта и обикновено е дълъг – от 12 до 24 месеца.

Ако имате нужда от допълнителна помощ или други въпроси, не се колебайте да се свържете с нас – готови сме да ви помогнем!

  Давам съгласието си за събиране на тези лични данни с цел да получавам допълнителна информация. Личните Ви данни ще бъдат използвани с цел обслужване на Вашето запитване.
  Прочетох и съм съгласенПолитика за Защита на личните данни..