СЪЗДАВАНЕ

През 2016 година, запознавайки се отблизо със спецификите на производството на сладолед, се зароди идеята за Дон Джелато ЕООД. С други думи, наблюдавайки производствения цикъл, аз се влюбих в идеята за собствен сладоледен бизнес и така до 2017 година трупах опит и знания и реших да предприема първи стъпки към създаването на своя собствен бранд в производството на сладоледи на прах. Въпреки, че сме млада компания в сектора, изминахме дълъг път за кратко време като увеличавахме обема си на работа всеки ден.


ПРОУЧВАНЕ НА ПАЗАРА (R&D)

Преди да се стартира всяко производството на сладоледи е нужно да се направи научноизследователско проучване на пазара (R&D). За това  разгледахме най-добрите марки  от Италия, Холандия, Испания и Германия в нашия сектор.  След като ги анализирахме си зададохме въпросите:

Как можем да създадем по добър продукт от техния?“

„Кои са плюсовете и кои са минусите им?“

Разбира се, това не беше лесна задача, отне ни около 1 година, за да усъвършенстваме продукта. Двадесет и шест пъти променяхме формулата си, направихме стотици опити и през 2018 год. пуснахме на пазара нашият продукт. През първата година имахме шест клиента от българския пазар и двама клиента от румънския пазар. Към днешна дата/01-08-2022/ клиентите ни на едро се увеличиха от 6 на 580 от българския пазар и от 2 на 168 от румънския пазар.


ЗАЩО  ДОН ДЖЕЛАТО?

За да ви помогнем да направите правилния избор за вашия бизнес, анализирахме предлаганите на пазара продукти на водещи марки и установихме, че нашите продукти са:

  • Висококачествени с голяма стойност за парите си

  • С уникален аромат и цвят

Don Gelato България  подбира най-доброто от опита, традициите и рецептите на водещи   италианските  майстори  джелатиери, за да създава превъзходни на вкус продукти от първокачествено селектирани суровини. Всички суровини, които са вложени в нашите продукти са от най-качествените и реномирани европейски производители, което само по себе си е предпоставка и гаранция за високото качество на нашата продукция. Какаото е внос от Холандия, ванилията е внос от Франция както и останалите суровини са внос от Германия, Италия и Испания.


Нашите продукти са произведени в съответствие с Добрите Производствени и Хигиенни Практики и  изискванията за управление на безопасността на храните в световен мащаб.